-
Kakao Yağı (Cocoa Butter)
5 üzerinden 5.00 oy aldı₺ 550,00 KDV Dahil.Kakao Yağı (Cocoa Butter) ÜRÜN ERİME SICAKLIĞI 40 DERECEDİR. SICAK BÖLGELERE SİPARİŞ VERİRKEN BUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMANIZI RİCA EDERİZ. KARGODA ERİME SORUNUYLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ. İSTANBUL DIŞI BÖLGELERE SOĞUK JEL İLE GÖNDERİM… -
Skualen Yağı – 100% Plant Derived Squalane
5 üzerinden 5.00 oy aldı₺ 530,00 KDV Dahil.Skualen (Squalen) Yağı 30 ml İçerik: %100 saf Skualen Yağı (Skualen) %100 doğal bitkisel skualendir. Her zeytin çeşidinde 100 gramda 400-800 miligram bulunur.Bebekken vücudumuzun çok fazla üretigi ancak yas aldıkça, vücuttaki squalene…
-
Shea Butter (Soğuk Sıkım)
5 üzerinden 5.00 oy aldı₺ 320,00 KDV Dahil.Shea Butter – Shea Yağı İçerik:Soğuk sıkım shea yağı-Butyrospermum Parkii Butter (Karite/Shea Yağı) %100 saf ve katkısızdır. 50 ml boyutunda cam kavanozda satılmaktadır. Nasıl Elde Edilir? Afrika’’a yetişen karite…
-
Üzüm Çekirdeği Yağı (Soğuk Sıkım)
5 üzerinden 5.00 oy aldı₺ 270,00 KDV Dahil.Üzüm çekirdeği yağı ne için kullanılır ve faydaları nelerdir? Üzüm çekirdeği yağı kırışıklarla savaşmak ve cildi nemlendirmek için kullanılır. Yüksek linoleik asit oranıyla diğer sabit yağlardan ayrılır. Aynı zamanda içeriğinde…
-
Jojoba Yağı Soğuk Sıkım
5 üzerinden 5.00 oy aldı₺ 375,00 KDV Dahil.Jojoba Yağı (Soğuk Sıkım) Nasıl Elde Edilir? Meksika, Kaliforniya ve Arizona bölgelerinde bir çöl bitkisinden soğuk sıkım yöntemi ile jojoba çekirdeklerinden elde edilen %100 doğal cilt bakım yağıdır. %97 si sıvı…
-
Tatlı Badem Yağı
5 üzerinden 5.00 oy aldı₺ 320,00 KDV Dahil.Tatlı Badem Yağı İçindekiler: %100 saf soğuk sıkım Tatlı Badem Yağı (Prunus Amygdalus Dulcis) 100 ml boyutundadır ve cam şişede satılmaktadır. Pompalı başlıkla beraber gönderilmektedir. Nasıl Elde Edilir? Tatlı badem…
-
Hindistan Cevizi Yağı Soğuk Sıkım
₺ 300,00 KDV Dahil.İçindekiler: %100 saf soğuk sıkım Hindistan Cevizi Yağı (Cocos nucifera oil) Doymuş yağ asitlerince zengindir. Oda sıcaklığında katıdır. 25 C erime noktasıdır. 150 ml boyutundadır. Türk gıda kodeksine uygun olarak…
-
Susam Yağı Soğuk Sıkım
5 üzerinden 5.00 oy aldı₺ 300,00 KDV Dahil.İçerik: %100 saf Susam Yağı (Sesamum indicum seed oil) · 100 ml boyutundadır, yanında pompalı başlık ile gönderilir. Susam yağı ne için kullanılır? Cildi nemlendirmek, beslemek ve sakinleştirmek için kullanılır. Susam yağı neye…
-
Kuşburnu Çekirdeği Yağı
₺ 330,00 KDV Dahil.Kuşburnu Çekirdeği Yağı İçerik: Kuşburnu Çekirdeği Yağı (Rosa canina fruit oil) %100 saf ve katkısızdır. 30 ml boyutunda ve cam şişdede satılmaktadır. Pompalı başlıkla beraber gönderilmektedir. Nasıl Elde Edilir? Kuşburnu meyvelerinin…
Sabit Yağlar
Baz yağlar veya sabit yağlar olarak da bilinen taşıyıcı yağlar, çeşitli tohumların, kabuklu yemişlerin ve çekirdeklerin yağlı kısımlarından elde edilen bitki bazlı yağlardır. Bu yağlara “taşıyıcı” yağlar denmesinin nedeni, aromaterapi veya masaj uygulamaları sırasında sıklıkla uçucu yağları seyreltmek ve cilde “taşımak” amacıyla kullanılmasıdır. Sabit yağların koku tohumlarından gelmektedir. Her birinin kendisine has kokusu vardır. Ancak bazı sabit yağlarda vardır jojoba gibi kokusuz olan. Sabit yağlar genel olarak yumuşak bir dokuya sahiptir.
Sabit yağların formaları değişkenlik gösterebilir sıvı formda olduğu gibi katı formda da sabit yağlar vardır. Sabit yağlar içeriklerinde antioksidanlar, vitaminler ve esansiyel yağ asitleri yani EFA’ lar gibi yüksek oranda yararı olan etken maddeler barındırmaktadır. EFA’lar üçe ayrılır doymuş yağ asitleri, tekli doymamış yağ asitleri ve çoklu doymamış yağ asitleri. Doymuş yağ asitleri sabit yağlarda daha yoğun bir kıvam olmasını sağlar. Tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri ise daha ince bir kıvama sahiptirler. Sabit yağların besleyici, koruyucu, yumuşatıcı… vb etkileri vardır.
Sabit yağların üretim şekli yağın kalitesi üzerinde büyük etkiye sahiptir. Soğuk pres yöntemi ile elde edilen sabit yağlar 20-25 derece sıcaklıkta üretilmelidir. Daha yüksek ısı işlemlerinde yağda bozulma ve oksitlenme meydana gelmektedir. Yüksek ısı aynı zamanda yağ içerisindeki besinlere, organik asitlere ve vitaminlere zarar veririr.
Unutmamak gerekir ki sabit yağların raf ömrü kısadır. Birçoğu açıldıktan sonra 6 ay içerisinde tüketilmelidir. Sabit yağlar oksijenle temas etmeye başladığı an itibariyle oksitlenmeye başlar bu nedenle hızlı tüketim ve küçük boylarda satın almak önemlidir.
Sabit Yağların Faydaları
Sabit yağlar kullanımı en güvenli yağlar olmasından ötürü bize birçok kullanım alanı sunmaktadır. Özellikle cilt bakımı, saç bakımı ve aromaterapi alanında çok fazla fayda sunar.
Nemlendirme: Ciltteki nem kaybını önlemek için koruyucu bir bariyer sağlar cilt üzerinde. İçeriğinde bulunan yağ asitleri cildi ve saçları nemlendirmeye ve canlandırmaya yardımcıdır.
Seyreltme: Uçucu yağlar cilt üzerine doğrudan uygulanmaz. Bu nedenle onları seyreltmek için sabit yağlar kullanılır. Uçucu yağların güvenli bir şekilde cilde taşınmasına yardımcı olur.
Cilt Bakımı: Sabit yağlar cilt bakımının ve yüz yogasının vazgeçilmezidir. İçeriklerinde bulunan vitaminler, antioksidanlar ve diğer faydalı bileşikler cildin tonunu, dokusunu ve elastikiyetini iyileştirmeye yardımcıdır.
Yatıştırma: Cilt üzerinde tahriş olmuş, alerjik veya iltihaplı bir bölge olduğunda kullanmak için ideallerdir. Örneğin egzama, sedef hastalığı ve güneş yanığı gibi durumları hafifletmek için kullanılırlar.
Masaj: Sabit yağlar masajlarda ve masaj terapilerinde çokça kullanılır . Ellerin cilt üzerinde rahatça kaymasına yardımcı olurlar ve masajın terapötik etkilerini artırabilirler.
Çok yönlülük: Sabit yağlar, belirli cilt bakımı veya saç bakımı ihtiyaçlarına göre uyarlanmış formülasyonlar oluşturmak için farklı yağların bir araya getirilmesiyle özelleştirilebilir.
Saç bakımı: Sabit yağlar saçları nemlendirmek ve yumuşatmak ve daha kolay şekil almasını sağlamak için kullanılabilir.
Sabit Yağ Çeşitleri Nelerdir?
Sabit yağlar elde edildikleri tohumların özelliklerini taşımaktadır. Bu da demek oluyor ki her birisi yağ asitleri, besinler, vitaminler ve antioksidan içerikleri bakımından birbirinden farklıdır. Her biri kendine özgü bileşime ve özelliklere sahip birçok farklı türde taşıyıcı yağ vardır. Aromaterapi de en çok kullanılan sabit yağlardan bazılarını saymak gerekirse: Susam yağı, tatlı badem, jojoba yağı, üzüm çekirdeği yağı, kuşburnu çekirdeği, hindistan cevizi yağı.. Bu liste çok daha uzayabilir.
Sabit Yağ Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sabit yağların kalitesi ve doğru kullanımı, aromaterapinin etkinliği için son derece önemlidir. Bu nedenle, aromaterapi sabit yağ alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek çok önemlidir.
Saflık ve Kalite: Saf ve katkı maddeleri, sentetik kokular veya diğer gereksiz bileşenler içermeyen taşıyıcı yağ almak önemledir. Ne yazık ki taşıyıcı yağlarda tağşişe çok rastlanılmaktadır bu nedenle güvenli markalardan satın almak önceliğiniz olmalıdır.
Ekstraksiyon Yöntemi: Üretim esnasında minimum ısı gerektirdiğinden ve yağın doğal besinlerini ve faydalı bileşiklerini koruduğundan, soğuk presleme yöntemi ile elde edilen sabit yağlar tercih edin.
Ambalaj: Sabit yağları kolay bozuldukları için ambalajları önemlidir. Işıktan uzak olması için koyu renkli ve küçük cam şişelerde olanları tercih edin.
Koku ve Renk: Yüksek kaliteli taşıyıcı yağlar genellikle hafif bir kokuya ve doğal özelliklerini yansıtan karakteristik bir renge sahiptir.
Saklama Talimatları: Uzun ömürlü ve etkili olmasını sağlamak için ürünün ısı ve ışıktan uzak tutulması gibi uygun saklama talimatlarıyla birlikte gelip gelmediğini kontrol edin.