Kadim Anadolu’da Enerji Temizliği Ritüelleri
Yaptığınız her temizlik ne kadar fizikselde olsa, enerjiktik bir boyutu da var. Enerji temizliği kadim ritüellerden günümüze uzanan mekân, nesne ve insanlarda yapılan bir çalışmadır. Nedeni ise bir ortamı arındırmak, hafifletmek, eski enerjileri temizlemek, dönüştürmek ve dengeyi tekrardan kurmak.
Tütsüler, uçucu yağlar, duman, tuz ve bir takım özel element ritüelleri bu temizlikleri yapmak için kullanılan araçlardır. Bu araçlar bize mekanda duran, tıkanmış, akmayan ve negatif olan enerjileri temizlemek için en büyük destekçidir.
Ben her zaman kişinin kendi atalarından gelen gelenek ve ritüelleri uygulamanın çok daha şifa verici olduğuna inanan biriyim. Bu nedenle de size bu yazıda Kadim Anadolu’nun enerji ritüellerinden bahsetmek istedim.
Gelin bir kaçına beraber bakalım…
Adaçayı bitkisini tütsü olarak yakmak.
Bir çok kadim uygarlıkta olduğu gibi Anadolu’da en yaygın kullanılan yöntem. Adaçayının kötü enerjiyi temizlediğine inanılır. Adaçayı Latince Salvia yani iyileşmek kelimesinden geliyor. Yüksek titreşime sahip adaçayı diğer tüm düşük titreşimleri üzerine çeker. Bu da mekandaki enerjiyi temizleye yardımcı olur.
Ritüele başlamadan önce niyet koymayı unutmayın. Enerjilerle çalışmanın ve yönlendirmenin en önemli şartlarından niyet başta gelmektedir.
Niyetinizi koyduktan sonra evdeki camları, dolap kapılarını ve çekmeceleri açın. Bunu lütfen atlamayın. Negatif enerjinin havada asılı kalmaması ve dışarıya atılması için çok önemli.
Seramik veya cam bir kase içerisine birkaç dal adaçayı koyun ve yakın. Söndükten sonra çıkan dumanı her bir oda içerisinde dolaştırın ve köşeleri atlamayın. Dumanın tütmesi bittikten sonra evinizin dışında toprağa külleri niyetinizi tekrardan hatırlayarak gömün. Toprağın enerjiktik olarak buradaki görevi niyetinizi mühürlemektir.
Üzerlik ve çörekotu yakmak.
Kadim zamanların önemli bitki tohumları üzerlik ve çörek otu. Nazarı kovduğu ve kötü enerjilerden koruduğuna inanılır. Bazen bu tohumları yakarken üzerine biraz tuzda ekleyebilirsiniz. Tuzun da kötü enerjiyi çektiği ve hapsettiğine inanılır.
Evinizin kapı girişine yakın bir yere bir kase çörekotu koymak ve onu her hafta 1 kere değiştirmek rutinlerinizin bir parçacı haline gelebilir. Çörekotu ile yapmak zor ise tuz veya kaya tuzu da kullanabilirsiniz. Değiştirdiğiniz tuz veya çörekotunu evinizin dışında bir yere atın veya toprağa gömün. Kasedeki tuz veya çörekotu evinizdeki kötü enerjiyi çekecektir hafta boyunca.
Günlük reçinesi yakmak
Günlük-Akgünlük (frankincense ) Fransızca kökenli olup, saf tütsü anlamına gelir. Tüm dinlerde önemli bir yere sahiptir. Hinduizm ve Budizm’de akgünlük ritüellerde tütsü olarak kullanılmıştır. Hz İsa’nın doğumunda ona getirilmiş üç hediyeden biridir. İncil’de yirmi iki kere adı geçmiştir.
Kadim zamanlara bakıldığında altından bile daha değerli olduğu zamanlar varmış.
Bütün inanışlarda önemli bir yere sahip olan günlük reçinesi Anadolu’da çok önemli bir yere sahiptir. Hz. Muhammed’in her gün mutlaka kötü enerjilerden korunmak için günlük yaktığı söylenir.
Yandığında güzel ve reçinemisi bir kokusu olan günlük, korunmak için çok kıymetlidir. Günümüzde reçinesini aktardan bulabileceğiniz günlüğün artık uçucu yağıda çok popüler.
Peki günlük uçucu yağını gündelik rutinlerimize nasıl ekleyebiliriz?
*Bir damla başın tepesine (7.çakra-taç) damlatarak kullanabilirsiniz. Bu sizi enerjiktik anlamda destekleyecektir.
*Evde buhurdanlığınızda her beş metrekareye 1 damla gelecek şekilde kullanabilirsiniz. 30 dakikalık seanslar halinde olmasına dikkat edin. İsterseniz günlük kokusuna narenciye veya çiçeksi uçucu yağlar ekleyebilirsiniz. Bu da ortama keyifli bir koku yayılmasına yardımcı olacaktır.
* Huzurlu bir uyku içim 10 ml Jojoba yağına 8 damla günlük uçucu yağı ekleyebilir ve bunu alnınızın ortasına ( 3.göz- altıncı çakra) mini bir masaj ile uygulayabilirsiniz gece yatmadan önce.
Yaşam alanlarınızda düzenli aralıklarla bu ritüelleri yapmak evinizdeki ve kendinizdeki huzuru, dinginliği hissetmenize destek olacak.
Her bir haftaya yeni bir enerji ile girmeniz dileğiyle.
Sevgiler,
Aslı
There are no comments